ממש כמו בשמות הנפוצים בקרב הבנים, גם אצל הבנות אין שינויים משמעותיים בשנים האחרונות בעשירייה הראשונה של השמות הפופולריים. עם זאת, ניתן להבחין במגמה של שמות וינטאג' – שמות שנחשבו מיושנים במשך עשורים וזוכים לאחרונה לעדנה מחודשת. בין השמות הנפוצים, מופיעים גם שמות שבעבר כמעט ולא היו מקובלים, וכעת נחשבים טרנדיים להפליא.
שמות מהתנ"ך – מעט מאוד גיבורות אמיתיות מופיעות בסיפורי התנ"ך, אבל הבולטות שבהן גם מקבלות מקום של כבוד ברשימת השמות האהובים: שרה, בכורת האמהות, יעל, האישה האמיצה שהצליחה להערים על סיסרא ולהרוג אותו, אביגיל, אשת דוד שתוארה כיפת מראה וחכמה, נועה היא אחת מבנות צלפחד שקבעו תקדים בתנ"ך ולמרות היותן נשים ירשו את אביהן. את רשימת הגיבורות סוגר השם תמר המוזכר פעמיים בתנ"ך: תמר אשת ער, כלתו של יהודה שיזמה את הייבום שלה, לאחר שבעלה נפטר. השנייה היא תמר בת דוד, שלא שתקה לאחר שנאנסה על ידי אחיה למחצה אמנון, ובכך גרמה למלחמה בינו לבין אחיה אבשלום.
שמות ישראליים – השמות שירה ורוני, נמצאים באופן קבוע ברשימת השמות הנפוצים לבנות. שניהם שמות אופטימיים בעלי זיקה מוזיקלית. השם טליה, המתאר כבשה צעירה, נעשה יותר ויותר נפוץ בשנים האחרונות, לאחר שהיה בצל במשך שנים רבות. גם השמות המקראיים תמר, יעל נועה ואביגיל הם יותר בעלי תדמית צברית מאשר דתית. השם מאיה מצליח לתעתע בין ניחוח בינלאומי לתדמית ישראלית שורשית.
שמות בינלאומיים – הזכרנו כבר את השם מאיה שהוא שם בינלאומי מוכר, לצידו נמצא את השמות רומי וליה, שלשניהם ניתן לייחס משמעות ישראלית, לצד צליל בינלאומי. הטרנד הלוהט של השנים האחרונות הוא השם אדל, כנראה בזכות הזמרת האמריקאית האהובה.
איזה שמות נוספים פופולריים?
בין העשירייה הראשונה לשנייה של השמות הנפוצים, נודדים השמות רומי, ליה ותהל. תהל הוא מהשמות שבעבר היו מקובלים רק באוכלוסייה מסוימת, והיום הפך לשם נפוץ בקרב כל גוני האוכלוסייה היהודית.
עוד ניתן למצוא בעשירייה השנייה את השמות התנ"כיים חנה, אסתר ומיכל לצד איילה, אלה, הודיה ונויה.